Se med ett barns ögon…

Att upptäcka världen på nytt som ett nyfött barn ser sig nyfiket omkring. Det är något vi skulle ta oss tid att göra lite oftare. Använda alla våra sinnen; se, känna, smaka, lukta och höra. När vi använder oss av våra sinnen så öppnas vår närvaro av att vara här och nu.

Så ta tillfället i akt och se dig omkring på vår vackra planet. Se på snön som faller, alla vackra snökristaller som faller till marken, kanske fångar du en snöflinga i din hand som smälter på dina fingertoppar.  Känn lukten av den kalla fuktiga luften. Dra in den i dina näsborrar och lungor. Känn att för varje andetag du tar blir du mer och mer levande i nuet. Lyssna på dina fotspår när du går i  snön eller fåglar som kvittrar. Det kommer en vår tids nog, men låt oss njuta av nuet. Se det fina med att få vara på denna underbara jord. Vi tar så mycket för givet! Njut av livet som pågår här och nu och njut av det lilla i tillvaron.

En stor förebild till mig Sofia Sivertsdotter skriver underbara dikter och förtydligar verkligen där jag inte riktigt får fram dom rätta orden. I sin bok Strimmor av ljus visar hon i dikten ”lekfullhet” att vi ska ta tillvara barnens sätt att se på världen. Bara för att vi blir vuxna kan vi ha kvar den lekfulla glädjen till upptäckarlust och nyfikenhet till livet.

Så idag låna ut ditt leende till andra som kanske behöver ett just idag!

[easy-image-collage id=130]

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *